Съдът е уважил искането на Окръжна прокуратура - Благоевград за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 57-годишен мъж, обвинен за опит за убийство, съобщават от държавното обвинение.

Досъдебното производство по случая е започнало след получен сигнал за прострелян мъж в с. Плетена, община Сатовча.

Вечерта на 13 юни , в махала "Забърдо", възникнал скандал между жители на селото. По първоначални данни, повод за него станал междусъседски спор за имот. Един от участниците разположил ремарке с цел заграждане, като несъгласие с действията на семейство, живеещо в близост. Това, на свой ред, провокирало напрежение сред опонентите му, последвано от взаимни нападки между страните. В резултат на ескалацията на скандала Ц.М. прострелял съседа си.

След подаден сигнал, на място пристигнали органите на реда, които задържали извършителя на престъпното деяние, а оръжието - пистолет м. "Макаров", е било иззето.

Пострадалият 35-годишен мъж е бил откаран в болница в Гоце Делчев, а по-късно - в столицата. Проектилът преминал през дясната му ръка и заседнал в лявата част на гръдната област.

На свой ред, обвиняемият Ц.М. е бил настанен в МБАЛ в гр. Гоце Делчев, поради получени по време на скандала увреждания и проблеми с кръвното налягане.

След изписването му от болницата той е бил задържан с постановление на прокурор, а впоследствие е било внесено в съда искане за налагане спрямо него на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Разследването продължава.