Полицаите във Велико Търново хванаха над 6 килограма марихуана.

В петък, 23 март, униформените провеждат специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотични вещества. В хода на акцията полицаите спират за проверка лек автомобил в областния град.

От Областната дирекция на МВР в Търново посочват, че колата е била спряна принудително. Автомобила се управлявал от 27-годишния Б. П. от Стара Загора, който е известен на полицията. С него в колата пътувал и 25-годишният М. И. от Враца.

След като спрели колата, полицаите започнали да обиск. Те открили 7 пакета със зелена листна маса. Общото тегло на пакетите била 5 800 грама, която при полеви наркотест реагирала на марихуана.

Полицаите задържали мъжете и започнали обиск по адреси във Велико Търново. При претърсванията в частни домове униформените открили още 800 грама марихуана и 10 грама метамфетамин. Намерени са и две електронни везни, опаковки за пакетиране на наркотика по дози и други. Полицията намерили и крупна сума пари, мобилни телефони и компютърни конфигурации.

Двамата мъже от колата първоначално са задържани за срок до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.
След доклад на материалите в прокуратурата двамата са привлечени като обвиняеми, а мерките им за неотклонение са удължени на 72 часа. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.