Най-тежката мярка за неотклонение определи Апелативният специализиран наказателен съд за седем участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотици и рекет във Варненско.

Припомняме, 8 души бяха задържани на 18 януари при операция на ГДБОП и МВР – Варна. От осемте души само на един прокуратурата наложи „парична гаранция”.

На първа инстанция съдът уважи искането на прокуратурата  за задържане само за двама от членовете на престъпната група, а четирима освободи с мярка „Подписка”.

Днес Апелативният специализиран наказателен съд уважава изцяло искането на Специализирана прокуратура за задържане на ръководителя на групата Даниел Панев, както и на Веселин Владимиров, Стелан Пеев, Миладин Христов, Нурсел Реджеб, Николай Николов и Пламен Василев. Дамян Дамянов остава с мярка „Парична гаранция“.

Според обвинението те са действали като организирана престъпна група от януари 2014 г., като са разпространявали наркотици и са изнудвали, използвали са насилие, както са работили и по поръчка на трети лица срещу заплащане.