9-годишно момиченце пострада в аквапарк край Равда. Детето е прието в болницата в Бургас с наранявания в областта на гениталиите, съобщи Нова телевизия.

Детето е от Русия. Към момента състоянието й е стабилно. Инцидентът е станал на 10 юли. Момиченцето е пострадало при спускане от 20-метрова водна пързалка.

По неофициална информация това е втори случай на пострадало дете, но не е ясно дали първият е от същия аквапарк, информират от медията.

От управата на водния парк уверяват, че нямат данни за техническа неизправност на съоръженията. Въпреки това са въвели ограничение за използване на пързалката от лица под 18- годишна възраст.

От прокуратурата започнаха проверка по случая.

Припомняме, преди месец 7-годишно българче загина в турски аквапарк. От българското Външно министерство помолиха семейството на починалото в турски аквапарк българско дете да предостави документите, с които разполага. Искането е по указание на външния министър Екатерина Захариева.

През февруари 2017 година 4-годишно дете пострада сериозно в джакузи в курорта "Слънчев бряг" и едва не се удави. Тогава детето беше засмукано от помпата на джакузито, която не е била обезопасена. 4-годишното момиченце беше дълго време в критично състояние и опасност за живота.

На 24 септември друго дете пострада в джакузи в хотел в Пловдив. То също пострада сериозно и не можеше да ходи известно време.