Административният съд в Ловеч спира работа за седмица. Искането е на председателя на съда Габриела Христова, предоставено пред Висшия съдебен съвет. Причината - около 1/3 от служителите са заболели от коронавирус и карантинирани, съобщи БНР.

В момента заразените с коронавирус и карантинирани служители на ловешкия административен съд са осем, за което е уведомен Висшият съдебен съвет, поясни председателят Габриела Христова. Тя е поискала указания как да се работи в такава ситуация и евентуално да преустановят работа за седмица.

По думите на Христова въпреки многото болни служители съдът продължава да функционира, но всички съдебни заседания от вчера до края на седмицата са отложени.

"Въпреки напрегнатата и сложна ситуация в която съдът се намира, продължава да функционира, приема жалби и искови молби, обработват се жалбите и исковите молби, само че работата не се извършва незабавно, веднага, а поетапно и постепенно. Създадена е необходимата организация за това, отговаряме на телефони за справки", обясни Христова.