Акция срещу търговията с гласове се провежда в района на Благоевград, съобщи БНТ. Засега няма повече подробности от полицията.

Според БГНЕС акцията е част от провеждащата се национална специализирана полицейска операция по линия на противодействие на битовата и конвенционалната престъпност в малките населени места, както и срещу закононарушения и спекулации с цените на дървата и пелетите за отопление с оглед на предстоящия отоплителен сезон. В операцията освен служители на МВР участват и представители на НАП, БАБХ и РДГ-Благоевград.

БНР информира, че специализирана акция срещу конвенционалната и битова престъпност е започнала тази сутрин и в Разлог. В мащабната операция участват 45 служители на полицията и жандармерията, както и 20 представители на НАП, БАБХ и Регионална дирекция по горите.

Операцията е насочена срещу икономическата и битова престъпност и престъпленията против политическите права на гражданите.

Проверките са започнали преди обед в Разлог и ще продължат в целия район.

Задържаха мъж при акция срещу търговията с гласове в Лом

Задържаха мъж при акция срещу търговията с гласове в Лом

В дома му са намерени списъци с лични данни и пари

Към момента има един задържан, след като в магазина му са открити акцизни стоки без бандерол, каза на брифинг директорът на ОДМВР-Благоевград старши комисар Георги Кандев, цитиран от БНР. "Към момента се проверяват 24 обекта, в това число дървопреработвателни, дърводобивни фирми, както и магазини, защото в магазините е възможно да има т. нар. тефтери с вересии, което предразполага от своя страна и проверка, по-задълбочена, по отношение на купуването на гласове. Продължава извършването на проверки, колеги от "Икономическа полиция" проверяват вече добити дърва, пред гражданите провеждат беседи с тях дали някой не им е оказвал влияние за това за кого да гласуват. Това е известна от миналото схема глас срещу дърва", посочи той.

Специализираната операция е разпоредена от главния секретар на МВР и ще продължи през цялата седмица.