Двама наркодилъри са задържани при специализирана полицейска операция "Кока", съобщиха от полицията в Благоевград. Акцията е била насочена срещу разпространението на наркотични вещества в курортния град.

Около 22.00 часа снощи в центъра на града за проверка е спрян таксиметров автомобил „Мерцедес 200 СDI", собственост на 42-годишен мъж от Сандански. Автомобилът е бил управляван от сина на собственика - 26-годишния Б.К. При проверка на колата полицаите установили, че на предната седалка в автомобила е било и лицето Х.Х.(39 г.).

Между предните седалки е открит хартиен плик, съдържащ канабис с тегло 4,64 гр. В джобовете на Х.Х. са намерени пластмасови кутийки с бяло прахообразно вещество, дозирано в 34 найлонови пликчета с общо тегло 13,44 гр. При направения полеви наркотест веществото е реагирало положително на кокаин, а мъжът е бил задържан.

По-късно през нощта полицаите претърсили дома на Х.Х., където в чекмедже на шкаф са намерени две найлонови пликчета, съдържащи суха тревиста маса с общо тегло 3,65 гр. канабис, а във водосточна тръба в прилежаща постройка до къщата е намерена скрита в тайник пластмасова кутийка с дозирани шест броя пликчета кокаин с общо тегло 3,52 гр.

Според криминалистите дозираните наркотични вещества са подготвени за бързо разпространение в курортния град. Общото иззето количество кокаин е 26,57 грама, а канабисът е с общо тегло 8,28 грама.

Двете лица са задържани със заповед за 24 часа в РУП-Сандански.