Старши комисар Антон Златанов е новият директор на СДВР, съобщават от полицията.

От 2015 г. той е зам.-директор на дирекцията. Отговаря за охранителна полиция и охрана на масови мероприятия.

По информация на БНТ в началото на септември 2020 г. Златанов е бил в отпуск, поради което не носи отговорност за охраната на протестите.

Досегашният директор на СДВР Георги Хаджиев е преназначен за началник отдел "Физическа защита на лица" в Главна дирекция "Жандармерия и специализирани операции и борба с тероризма".

Припомняме, по-рано днес вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че досегашният шеф на СДВР Георги Хаджиев ще бъде отстранен заради полицейското насилие на протестите през миналото лято.

Преди дни със същия мотив беше освободен и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Рашков отстранява и шефа на СДВР

Рашков отстранява и шефа на СДВР

Георги Хаджиев също губи поста си заради полицейското насилие на протестите

Със заповед на вътрешния министър от днес за директор на ОДМВР-София пък е назначен старши комисар Георги Тотков. Той беше представен пред състава от заместник-министър Венцислав Катинов и и.д. главния секретар на МВР гл. комисар Стоян Темелакиев.

Старши комисар Тотков е с дългогодишен професионален опит в системата на вътрешното ведомство, заемал е различни ръководни длъжности, сред които и заместник-директор на ОДМВР-София, а до настоящия момент е ръководил сектор "Координационен център за противодействие на незаконната миграция" в отдел "Противодействие на незаконната миграция" при ГДГП.

Досегашният директор на областната дирекция Николай Спасов е преназначен на длъжност началник отдел в ГД "Гранична полиция".