Герман Костин остава окончателно в ареста. Предполагаемият убиец на 5-годишния Никита Леонтиев обжалва неуспешно пред Апелативния съд най-тежката мярка за неотклонение с мотива, че спешно се нуждае от лекар.

Аз не съм част от това престъпление, дойдох в България доброволно и не бягам от никого, увери магистратите Костин. Той помоли да бъде пратен при неврохирург, тъй като от 3 месеца ръката му изсъхвала. Постепенно ставам инвалид, оплака се задържаният.

Припомняме, че пред състав на СГС преди дни Костин обяви, че страда от артрит и то с усложнения. Адвокатката му Капка Гиргинова пък подчерта, че за 6 месеца в ареста клиентът й вече е отслабнал с двуцифрено число килограми.

Съдът обаче не се смили и на втора инстанция и остави Костин окончателно в ареста. Защитничката на обвинения коментира по това решение, че вече са излезли резултатите от забавени експертизи, които тотално оборват обвинението, че Костин е бил заснет с колата си в двата района, където са намерени труповете на малкия Никита и на майка му Анна.

Това не е неговата кола, той също не е заснет на камерите, увери Гиргинова. По думите й тези нови доказателства не се използват, защото сриват тезата на прокуратурата. Юристката обяви и че по кърпата, с която е било увито тялото на детето, има ДНК не само на Костин, но и на майката Анна. Никой обаче не казва, че тя може да е убила Никита, отбеляза адвокатката.

Гиргинова за пореден път припомни, че Анна и Никита са живели в апартамент на Костин и са били едно домакинство в определен период, което би обяснило ДНК и от двамата на всякакви битови вещи. Това не доказва убийство, убедена е тя. Междувременно Гиргинова отхвърли и тезата за любовна връзка на Костин с Анна, която да е мотив за престъпление. Задържаният е в добри отношения със съпругата си, няма място за спекулации по темата, твърди юристката.