Законът е категоричен - има забрана за провеждането на демонстрации на републикански пътища. Всички дейности в обхвата на пътя, които водят до застрашаване на безопасността на движението - отклоняване, прекъсване или спиране на движението са напълно забранени и са нарушение на Закона за пътищата и Закона за движение по пътищата.

Това заяви в сутрешния блок на БТВ председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски.

Този тип демонстрации се контролират от органите на реда. В постоянен контакт сме с полицията, които имат задължението да установяват условията, при които може да се извършват съответните действия, уточни Терзийски.

Трети ден продължава блокадата на пътя Стара Загора - Хасково

Трети ден продължава блокадата на пътя Стара Загора - Хасково

Движението е пренасочено

Не само, че подобно блокиране на пътища създава неудобство, но и така се нарушават човешките права за движение, както и се създава предпоставка за инциденти. Това е недопустимо, подчерта Терзийски.

По темата за тежката катастрофа с пет жертви, която стана на АМ "Тракия" през миналия месец, Терзийски посочи, че не може да твърди категорично кой носи вина за инцидента.

Според експертите, ако мантинелата на място беше нова, най-вероятно биха били ограничени част от последствията от тежката катастрофа. Мантинелата на мястото на инцидента е сложена през 1997 г., коментира Георги Терзийски.

Три кръстовища в София остават блокирани в ден 26 на протести

Три кръстовища в София остават блокирани в ден 26 на протести

Майките от "Системата ни убива" стигнаха до "Орлов мост"