13 нощни клуба в столицата и в три областни града са проверени в рамките на специализирана операция срещу наркоразпространението. 

Спецакцията е проведена в нощта 22 срещу 23 октомври на територията на СДВР и областните дирекции в Пловдив, Бургас и Варна по разпореждане на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев под методическото ръководство на сектор "Наркотици" на Главна дирекция "Национална полиция", съобщиха от МВР.

Десетима задържани с наркотици от ОДМВР-Пловдив за два дни

Десетима задържани с наркотици от ОДМВР-Пловдив за два дни

Акцията се е състояла вторник и сряда тази седмица

Проверени са питейни заведения, нощни и увеселителни клубове, за които е имало информация, че в тях се употребява и разпространява дрога. В района на заведенията е предприет и контрол за недопускане на управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол или наркотични вещества.

Извършена е проверка на 186 души. За 21 от тях е установено, че са от активния криминален контингент. Задържани са общо 14 лица, 2 от които са били обявени за общодържавно издирване. Образувани са 7 досъдебни производства, съставени са 11 протокола (7 - по Закона за МВР и 4 - констативни). Иззети са различни по вид и количество наркотични вещества.