Окръжната прокуратурата в Търговище разследва изнасилване и убийство на възрастна жена от град Попово и блудство с малолетно момиче, които вероятно са извършени от 15-годишния А. Дж., съобщиха от държавното обвинение.

Той е задържан до 72 часа и срещу него Окръжната прокуратура е повдигнала три обвинения - за изнасилването на 72-годишната Ц.С., за убийството по особено мъчителен начин за жертвата, и за блудството с 14-годишно момиче чрез употреба на сила.

15-годишният А.Дж. е задържан на 21 ноември 2015 г. след жалба на 14-годишно момиче от село Гагово за блудство, извършено предния ден на улица в селото. По време на разследването се установява, че А.Дж. е извършителят и на изнасилването на 74-годишната жена от Попово, която е починала няколко часа след сексуалното насилие заради счупени ребра, от които е настъпило задушаване.

Досъдебното производство по този случай е било образувано на 20 април 2015 година срещу неизвестен извършител. Жертвата е била с деменция и често се губела след напускане на дома си. Така 15-годишният А.Дж. срещнал 74-годишната жена между село Гагово, община Попово, и град Опака.

По-късно стана ясно, че обвиняемият е оставен за постоянно в ареста.

„Искам вкъщи”, са били единствените думи на 15-годишния обвиняем пред Окръжния съд в Търговище, който гледа при закрити врати делото за определяне на мярката за неотклонение на А.Дж.

Пред съда беше разпитан бащата на непълнолетния, който се опита да оневини сина със забавено психично развитие. Окръжната прокуратура назначи психолого-психиатрична експертиза на непълнолетния обвиняем. Проверят се данни и за други жертви на сексуално насилие от страна на А.Дж.

Заради възрастта на обвиняемия и тежестта на обвиненията съдът прие, че става дума за изключителен случай и отчете факта, че между изнасилването и убийството на възрастната жена, за които А.Дж. е бил заподозрян, и блудството преди четири дни на 14-годишното момиче са изминали само седем месеца.