Полицаи от Районно управление - Елин Пелин задържаха 29-годишен мъж от село Доганово, който пребил майка си.

Минути преди полунощ в петък, 7 април, мъж от село Петково подал сигнал на телефон 112. Той съобщил, че в дома му е нахлул синът на жентата, с която живее на семейни начала. Синът бил изпочупил покъщнината и прозорците на къщата, след което и пребил майка си.

Полицаите веднага се отзовават на сигнала и заварили извършителя на мястото на престъплението.

Пострадалата 45-годишна жена била транспортирана за лечение от екип на спешна помощ с комоцио и два избити зъба.

По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което разследващият екип събрал достатъчно данни за виновността на сина на жертвата.

29-годишният В. Й. от село Доганово е привлечен като обвиняем. С постановление на наблюдаващия прокурор му е наложена 72- часова мярка за неотклонение "задържане под стража".

МВР съобщи и за случай за домашно насилие, регистриран в Монтана. На 9 април, неделя, около 15.30 часа на телефон 112 е получен сигнал за възникнал тежък скандал в Берковица.

На място е изпратен полицейски екип, който установява, че има възникнал ожесточен спор между баща и син. Бащата е познат на полицията - той е криминално проявен и осъждан.

Полицаите намират сина с тежки наранявания, вследствие на побой. Младежът е бил настанен в болница с фрактури на челюстта и три избити зъба.

По случая е образувано досъдебно производство. Разследването по случая продължава.