Арестуваха 61-годишен, обявен за общодържавно издирване след като е бил привлечен като обвиняем за шофиране след употреба на алкохол. Това стана по искане на Районна прокуратура-Стара Загора, съобщиха от прокуратурата.

61-годишният Атанас А. е привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че управлявал моторно превозно средство,с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда. Промилът е установен по надлежния ред, уверяват от държавното обвинение. Той е осъден с влязла в сила присъда.

61-годишният Атанас А. е шофирал след употреба на алкохол на 14 август 2016 г. в Стара Загора. Спрян е за проверка заради извършени други нарушения по Закона за движение по пътищата и при тест с дрегер е установено, че има 1,7 промила алкохол.

След като е бил привлечен в качеството на обвиняем и му била взета мярка за неотклонение "подписка", на 18 август 2016 г. Атанас А. избягал от България. Заради укривателството си, делото било преобразувано от бързо в досъдебно производство по общия ред. Обвиняемият Атанас А. бил обявен за общодържавно издирване.

На 4 декември 2016 г., около 23:00 часа, той бил задържан на ГКПП - Видин Дунав мост-II при влизането си в Република България.

Обвиняемият е осъждан за шофиране след употреба на алкохол. За да не се укрие, той е арестуван. Тази мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.