Арестуваха за 24 часа баща и син, осуетили полицейска проверка. В сряда вечерта - около 20:20 часа в Бургас полицаи спрели автомобил "Фолксваген Голф", с бургаска регистрация, управляван от 23-годишния С.Г. от Средец.

Служителите на реда забелязали, че водачът е видимо неадекватен и категорично отказва да му бъде извършена проверка с drug test 5000.

На място пристигнали родителите на С.Г. – С.Г., 50-годишна и С.Г., 58-годишен, и двамата от Средец, които поискали обяснение от полицаите по каква причина извършват проверка на сина им.

През това време 23-годишния С.Г. влязал в автомобила на татко си и се заключил в него като така осуетил полицейската проверка. Полицаите разпоредили на бащата да се отдръпне настрани и да не пречи на проверката, но въпреки полицейското нареждане, той продължил да осуетява работата на служителите на реда и отказал да изпълни заповедта.

По тази причина С.Г. заедно с 23-годишния му син са задържани за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.