Двама автокрадци бяха задържани от полицаи от Костинброд, Своге, Етрополе и Правец.
И двамата са известни на полицията като единият от крадците е залавян 15 пъти и осъждан за престъпления от този род, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В петък към обяд в РУ-Костинброд собственикът на "Опел Астра" сигнализирал за кражба на кола. Той съобщил, че непознат го излъгал, че ще купи автомобила.

Собственикът го качил в района на Централна гара като "купувачът" го помолил да кара към Костинброд, там съпругата му щяла да изтегли пари, за да платят автомобила.

В района на с. Драговищица крадецът накарал собственика да слезе от автомобила, за да погледне задната гума - уж била мека. Докато  собственикът проверявал, крадецът потеглил с пълна газ.

Костинбродски полицаи предприели веднага издирване и предупредили съседните районни управления. След по-малко от час от РУ-Своге съобщили, че колата и извършителят са задържани близо до гара Бов.

Извършителят на престъплението е известен на полицията 46-годишен мъж от Ветово. През миналата година той бил заловен от костинбродски полицаи за открадната кола, която успял да закара до Враца и предал в пункт за изкупуване на черни и цветни метали.

Гастрольорът е задържан за 72 часа в РУ-Костинброд. Води се дознание.