Двама мъже от Казанлък са задържани за трансграничен трафик на хора, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на продължило близо три месеца разследване криминалистите от РУ - Казанлък  установили, че от февруари до момента двама мъже - на 22 и 26 години от Казанлък набирали млади жени, които транспортирали в Швейцария с цел да бъдат използвани за развратни действия.

На 29 септември в обитаван от 22-годишният мъж частен дом на ул. "Възраждане" в Казанлък били иззети множество сим-карти и мобилни апарати, отрязъци от банкови преводи на валута и около 10 грама суха растителна маса - канабис.

Сим-карти и мобилен телефон били иззети и от друго жилище, обитавано от 21-годишна жена - една от жертвите на трафик. Казанлъчанинът е задържан с полицейска мярка за 24 часа и му е повдигнато обвинение за трафик на хора по чл. 159а от НК.

На 26-годишният мъж, който е осъждан три пъти за различни престъпления е повдигнато обвинение по чл. 159в, във връзка с чл. 159б от НК и му е наложена мярка задържане за 72 часа.

С постановление на Районна прокуратура воденото по случая досъдебно производство е преобразувано в следствено дело. Работата по доказване на цялостната престъпна дейност на двамата казанлъчани продължава.