Общо 9 души вече са арестувани като участници в масовото сбиване между две враждуващи ромски фамилии на бул. "Васил Левски" в Пловдив в събота. Те са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР, съобщи БНР.

Към 18 часа днес Районната прокуратура в Пловдив е повдигнала обвинения заради инцидента на седем от тях за хулиганство с особена дързост. Един от арестуваните е привлечен кън наказателна отговорност и за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

След мелето в спешен медицински кабинет е приет един мъж с рана на главата. Той посочил, че е раната получил при масово сбиване в района преди надлеза на Карловско шосе.

Общо 9 са участниците в масовия бой в Пловдив, 5 се издирват

Общо 9 са участниците в масовия бой в Пловдив, 5 се издирват

Част от побойниците са криминално проявени

От първоначално събраните данни в хода на разследването става ясно, че участниците в сбиването се познават и враждуват от края на миналата година. По-рано през деня те се срещнали случайно по време на свиждане с лишени от свобода в Пловдивския затвор и се сбили, заради което се наложила намеса на надзирателите и служители на реда.

При пореднатото си засичане на бул. "Васил Левски" обаче двете враждуващи групи пристъпили към разрешаване конфликта с бой. Установена е самоличността на деветимата инициатори на сбиването. Първо са задържани четирима от тях, а този следобед - и останалите 5 души.

Част от арестуваните имат и предишни криминални прояви и са осъждани. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на Районната прокуратура.