Арестуваха 42-годишен мъж за дългогодишна лихварска дейност, съобщиха от Окръжна прокуратура - Пловдив.

Задържането на 42-годишния Милко А., който в продължителен период от време е извършвал нерегламентирана лихварска дейност, е станало след полицейска акция. Тя е проведена в Пловдив, Раковски и Хисаря. Претърсени са заложна къща и две игрални зали.

При извършените общо пет претърсвания и изземвания са били намерени и иззети множество документи /включително записи на заповед, тетрадки с данни и договори за заеми/, пари в брой и значително количество златни предмети.

Милко А. е извършвал банкови сделки без разрешение от 2008 г. до октомври 2016 г. Той е предоставил заеми на 11 физически лица на обща стойност 55 000 лева. От дейността си е спечелил 22 650 лева.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане до съда за вземане спрямо него на най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Милко А. е обвинен, е лишаване от свобода от 5 до 10 години, както и конфискация на част или цялото имущество на извършителя. Разследването по случая продължава.