Още един полицай е задържан в хода на операция „Палките" на Дирекция „Вътрешна сигурност", реализирана под наблюдението на Софийска градска прокуратура, съобщиха от пресцентъра на МВР.

41-годишният И.П. - главен полицай в сектор „Престъпления по пътищата" на ОДМВР-София, е задържан в петък.

След изтичането на 72-часовата мярка му е наложена парична гаранция в размер на 5000 лева.

Припомняме, на 8 юни бяха задържани десетима катаджии при спецоперация срещу изнудването на шофьори за пари. Това са Стоян Илиев, Иван Араланов, Георги Георгиев, Петър Михайлов, Иво Даскалов, Здравко Тодоров, Марин Инджов, Илия Сотиров, Петър Костадинов и Наско Ставрев.

Групата криела парите от получените подкупи в полицейски палки с винт. Осем от задържаните са от Пазарджик и двама - от Пловдив. Наложена им бе мярка за неотклонение 72 часа. На задържаните са повдигнати обвинения за участие и ръководене на престъпна група, включително и за престъпление „подкуп".

Пазарджишки окръжен съд остави с постоянна мярка за неотклонение „задържане по стража" полицаите. Делото премина при закрити врата, заради изслушването на СРС-та. То се гледа в Пазарджик, след като Софийски градски съд прехвърли делото там.

Адвокати на пловдивските полицаи поискаха делото да се гледа в Пловдив или София. Дни след това Пловдивският апелативен съд остави в ареста 8 от задържаните.