Петима телефонни измамници са задържани при операции в страната, съобщават от пресцентъра на МВР.

Акциите са проведени под ръководството на сектор "Измами" в Главна дирекция "Национална полиция". В тях са участвали униформени от Стара Загора, Пловдив, Велико Търново, Плевен, Бургас, Габрово, СДВР и Гранична полиция-Русе.

Задържани са трима рецидивисти, заподозрени за извършване на "ало"-измами в област Стара Загора и страната. Това са 35-годишен мъж от Горна Оряховица, 68-годишен от Габрово и 25-годишен от Ветово. Тримата са действали по схемата "съдействие при провеждане на полицейска операция". Те са привлечени като обвиняеми. Двама от измамниците са с мерки за неотклонение "задържане под стража", а третият - с парична гаранция.

Арестуваха двама телефонни измамници, действали в Казанлък

Арестуваха двама телефонни измамници, действали в Казанлък

Третият е с глоба и забрана да напуска България

При претърсвания в жилищата им са намерени и иззети множество мобилни телефони, SIM-карти, парични суми и златни накити.

Същевременно на територията на Пловдив, Плевен, Габрово и София е проведена друга операция. Арестувани са още двама рецидивисти - 29-годишен от град Левски и 26-годишен от плевенското село Градище. Двамата са действали на територията на град Хисаря. Действали по идентична схема за присвояване на суми в различни размери. Двамата са привлечени като обвиняеми. Мярката им за задържане е удължена до 72 часа.

От МВР уточняват, че по случаите са образувани досъдебни производства и работата продължава под ръководството на прокуратурата.