Полицаи от "Вътрешна сигурност" в МВР провеждат акция в столичното Четвърто РПУ, съобщи БНР. 
От МВР съобщиха за news.bg, че акцията е под ръководството на Спецпрокуратурата.

Малко по-късно стана ясно, че има арестуван полицай. По непотвърдена информация на БНР става дума за изнудване от страна на служител на районното полицейско управление над граждани. 

Към 15 часа стана ясно, че общо петима полицаи са арестувани при акцията. За сега версията е, че полицаите изнудвали търговци, които работят в района в столичния квартал "Лозенец". Сред тях е и началникът на сектор "Икономическа полиция".

Към момента не е ясно на колко от тях ще бъдат повдигнати обвинения. Претърсването започна около 11 часа от дирекция "Вътрешна сигурност" към МВР, заедно с екипи на прокуратурата.

Дирекция "Вътрешна сигурност" е на подчинение на министъра на вътрешните работи и разследва случаи на неправомерни и престъпни действия на служители на МВР.

Припомняме, на 7 февруари 2018 г. бе сменено цялото ръководство на столичното 4-то РПУ. Началникът на Районното Теменужка Капчина бе преназначена на нова длъжност в Главна дирекция "Национална полиция".

Заместник-началникът Теодор Тасев също е сменен с Делян Гешев. Гешев бе началник на Криминална полиция в полицейското управление. Сменен е и началникът на разследващото звено в Районното Аделина Малакова.