Кюстендилските полицаи иззеха фалшив акцизен данъчен документ, на стойност 11 040 лв. за лек автомобил "Мерцедес 400", информират от пресцентъра на МВР.

Проверката е извършена по сигнал от кюстендилските митници до Окръжна прокуратура и ОДП - Кюстендил.

Митническите служители се усъмнили, че положените върху митническата декларация печати са неистински.
При извършената проверка е установено, че по сметките на Агенция "Митници" дължимата сума не е постъпила, при регистрацията на автомобила в КАТ е представено заверено копие на митническата декларация.

При обиск на офиса на собственика на автомобила кюстендилските полицаи открили оригинала на документa. По дънни на собственика документите са изготвени от спедиторска фирма в града.

Със съдебно разрешение и под ръководството на окръжния прокурор е извършен обиск и в офиса на спедиторската фирма. Иззети са документи и предмети, свързани с разследването на случая.

44-годишният собственик на кюстендилската фирма е задържан за 72 часа. Образувано е досъдебно производство в ОДП - Кюстендил за съставяне на неистински официален документ - чл. 308, ал. 1 от НК.

Работата по установяването на факти и обстоятелства свързани с конкретния случай, както и вероятността за ползването и на други неистински документи, с които се нанася щета на държавата чрез неплащането на дължими суми продължават полицията, митницата и прокуратурата.