Арестуваха трима чужденци, направили серия кражби от аптеки в Пазарджик, съобщиха от МВР. Разследването е направено от полицаи от Пазарджик. То започнало преди около три седмици.

Тогава от касата на аптека в централната част на Пазарджик обрали 1500 лева. Докато единият от мъжете отвличал вниманието на дежурната фармацевтка, другият проникнал в сервизно помещение и от незаключена каса успял да отмъкне сумата.

Подобни случаи са регистрирани на територията на столицата и на гр. Варна. Криминалистите установили, че извършители са трима грузинци, на възраст между 29 и 30 години. Установено е, че всеки от тях имал строго определена роля в осъществените посегателства - един осигурявал оттеглянето с автомобил, друг отвличал вниманието на фармацевтите, а трети набелязвал мястото на кражбата.

Иззети са веществени доказателства, имащи отношение към извършената от тях престъпна дейност. Тримата са арестувани в квартира на територията на София и са приведени в ареста на РУ-Пазарджик.

С постановление на наблюдаващия прокурор срокът за задържане на двама от тях е удължен до 72 часа. Внесено е и искане в Районния съд в Пазарджик за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража.