Фалшиви 20-левови банкноти са иззели полицейски служители от Кнежа, задържани са и двама мъже и жена на възраст от 18 до 29 години, съобщават от пресцентъра на МВР.

Около 10.30 ч. вчера тримата влезли в магазин за хранителни стоки в с. Бреница и опитали да платят с банкнотите "менте".
Продавачката обаче се усъмнила и не взела парите, а когато клиентите се изнизали оттам, подала сигнал в полицията.

Криминалистите организирали незабавно разследване и половин час по-късно в с. Търнак, община Бяла Слатина, те засекли триото с лек автомобил опел "Астра".

Колата шофирал 18-годишният, а в нея пътували 29-годишната му съгражданка от Кнежа и 28 годишен жител на с. Борован.

Последвало претърсване на автомобила, в който били открити 4 неистински банкноти с номинал от по 20 лева и с поредни серийни номера.
Допълнителна проверка установила, че по същия начин групата опитала да прокара парите и завчера, този път в с. Лазарово, но и там "ударили на камък".

28-годишният има 10 криминални регистрации за извършени кражби и грабежи, но поради здравословни причини не е задържан в поделение на МВР, поясняват от ОД на МВР-Плевен.

Предстоят проверки за установяване на произхода на парите и мястото, където се изработват, както и съпричастността на задържаните към друга организирана група. Документирането на престъпната им дейност продължава. Материалите са докладвани в прокуратурата.