Арестуван е мъжа, за когото се подозира, че е убил изчезналите баща и син дървосекачи, съобщи МВР. 53-годишният Ж.Й., за когото имаше издадена европейска заповед за арест, е задържан със съдействието на гръцката полиция.

При разследването се оказало, че той е напуснал дома си, липсвал и лекият му автомобил "Нисан". Той е задържан в Гърция след оказано съдействие от страна на гръцките полицаи. Пред тях Ж.И. е признал за деянието си.

Откриха мъртви двамата изчезнали дървосекачи

Откриха мъртви двамата изчезнали дървосекачи

Издирва се заподозрян за отвличането

Откриха телата на изчезналите баща и син дървосекачи в гориста местност край село Покрован, съобщи МВР. На километри оттам е намерено и оръжието на престъплението. Полицаите са открили и изхвърлени части от колата, която извършителят използвал, за да се освободи от телата.

Криминалисти са изяснили, че при свада, след употреба на голямо количество алкохол, двамата мъже били умъртвени от домакина, който ги поканил на почерпка - Ж.И.

Двамата изчезнали дървосекачи вероятно са отвлечени

Двамата изчезнали дървосекачи вероятно са отвлечени

Не се изключва версията и за убийство

Работата по случая продължава. В полицията в Ивайловград е образувано досъдебно производство. Действията се осъществяват под наблюдението на Окръжна прокуратура - Хасково.

Разследването започнало, когато близки сигнализирали в полицията, че баща и син на 34 г. и 55 г. са в неизвестност след 17 декември. На тази дата те били поканени за почерпка в дома на жител на ивайловградското село Брусино.

В издирването на двамата мъже се включили полицейски служители и доброволци. Използвано е и следово куче. Претърсване е извършено в изоставени постройки в село Брусино и прилежащите местности.