Бившият главен редактор на в. "Дума" е бил арестуван днес. В момента Борисов е един от секретарите на Национално движение "Русофили". Това съобщава електронното издание на в. "Дума" , позовавайки се на информация от съпругата му Дора Чичкова.

От връченото определение за обиск ставало ясно, че задържането на Борисов е във връзка с дело, образувано на 3 юли 2019 г. по чл. 105 от Наказателния кодекс. Той гласи, че който се постави в услуга на чужда държава или на чужда организация, за да й служи като шпионин, се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години

Бившият главен редактор на в. "Дума" е разпитан, нe e арестуван

Бившият главен редактор на в. "Дума" е разпитан, нe e арестуван

По-рано бе съобщено, че е арестуван

Домът на Борисови е бил обискиран, иззети са компютри и различни документи. По неофициална информация в офисите на Николай Малинов, председател на Национално движение "Русофили", както и в дома му също се извършват обиски. Сутринта Малинов е трябвало да участва в предаване по бТВ, но не се е явил в студиото. Заместник - председателят на НД "Русофили" Владимир Чучуев разказа пред вестника, че рано сутринта в спецпрокуратурата е била извикана в качеството си на свидетел главният секретар на движението Кристина Иванова.

За разпити са били викани още заместник - председателят на "Русофили" Милен Чакъров, почетният председател Енчо Москов, проф. Ваня Добрева, член на НС на БСП и други.