20-годишен младеж от София е бил задържан след убийството на своя 82-годишен родственик в с. Алдомировци, съобщават от пресцентъра на МВР.

След употреба на алкохол и спор с възрастния човек младежът му нанесъл фаталния удар с нож.

Инцидентът се разиграл тази нощ малко преди 02.00 ч. в къща в с. Алдомировци.

Жител на селото съобщилв дежурната част на местното РУ на МВР, че чул викове за помощ, които идвали от съседната къща. В същия момент на тел. 166 позвънила жена със същата информация.

На мястото на инцидента веднага бил изпратен дежурен автопатрул от РУ на МВР-Сливница. Оперативните дежурни съобщили за случая и в Спешния медицински център.

Когато двамата служители на реда пристигнали на адреса, установили, че в къщата има труп на възрастен мъж, те видели и следи от кръв, които водели към съседна къща.

Полицаите влезли в къщата, но когато започнали да се изкачват по стълбите, пред тях се изправил мъж с насочен пистолет.

Въоръженият не се подчинил на заповедитеда свали оръжието. Не го респектирал и изстрелът във въздуха, произведен от единия от униформените, информират от пресцентъра на МВР. 

Полицаите започнали преговори с мъжа, за да го убедят, че е в негов интерес да остави оръжието и да се предаде.
След продължителен разговор въоръженият се подчинил и изпълнил разпорежданията на служителите - свалил пълнителя, а след това оставил оръжието на земята.

Така полицаите задържали извършителя на тежкото престъпление. 20-годишният софиянец е отведен в РУ на МВР.
В хода на разследването криминалистите установили, че той живеел при своя 82-годишен родственик, когото убил след употреба на алкохол.

Екип от ОД МВР-София и РУ на МВР-Сливница извършили оглед на местопроизшествието. По случая се води досъдебно производство.

Уведомен е дежурният прокурор от Софийска окръжна прокуратура. В момента текат процесуално-следствени действия, разследването продължава. Убиецът е задържан с полицейска заповед за 24 часа.