Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев съди депутата от ГЕРБ Делян Добрев за клевета, съобщават от "24 часа", позовавайки се на Софийския градски съд.

Делото все още не е насрочено, разменят се книжа.

Искът на Василев към колегата му от парламента е за 250 000 лв., като първо той ще бъде разгледан частично - за 25 100 лв., колкото е границата, за да се гледа делото в градския, а не в районния съд. По същия начин Кирил Петков съди Бойко Борисов за половин милион лева, но частичният иск е за 10 000 лв., поради което е в Софийския районен съд като първа инстанция.

Делото на Василев срещу Добрев е за серия от статуси във Фейсбук и медийни изяви. В тях съученикът му от Математическата гимназия в Хасково нарича него и съпартийците му от ПП "измамници с бели якички", които са нанесли щети за милиарди, парите на държавата изтичали към Путин и "вероятно към сметки на Кирил и Асен в Швейцария, Холандия, офшорки".

"Някой да му сложи усмирителната риза преди да е станало прекалено късно!", призовава още Добрев в социалната межа, защото Асен Василев "се тръшкал" за прогнозите на Европейската комисия.

"В парламента попитах депутатите колко от тях мислят, че Асен Василев не е вземал тлъсти комисионни от газа и горивата? Един вдигна ръка. Тоест 239 смятат, че е вземал!", гласи друг пост на Добрев, който според съпредседателя на ПП е уронил престижа и доброто му име.

Бившият финансов министър вече съди Тошко Йорданов от "Има такъв народ", като делото отново е в Софийския градски съд.

Това е поредното дело от серията от граждански искове между политици продължава. Понастоящем Кирил Петков съди Бойко Борисов, Сотир Цацаров съди Кирил Петков, ГЕРБ съди Бойко Рашков. Слави Трифонов пък води дела срещу Петков и Василев.