Преподавателка в кърджалийско училище е ударена безпричинно от съпрузи, съобщават от Областната дирекция на МВР в града.

43-годишният мъж и 44-годишната му съпруга са арестувани заради хулигански действия в учебното заведение.

Двамата отишли да прибират внуците си от училище, когато в коридора ударили преподавателката.

Инцидентът е станал около 12.30 часа вчера. Мъжът и жената напуснали учебното заведение. Малко по-късно обаче полицаите ги намерили и ги задържали.

Кореспондентката на БНР допълни, че инцидентът се е зародил в час по английски език при един от четвъртите класове. Ученичка поискала да излезе от стаята, но учителят не й позволил.

Момичето не се подчинило и излязло със заканата, че ще доведе свои роднини.

Половин час по-късно в сградата нахлули бабата, дядото и майката на ученичката. На висок глас те поискали обяснение за поведението на учителя. Тогава от една от стаите излязла помощник-директорката, която ги попитала защо викат. В този момент бабата се нахвърлила върху нея и я ударила в лицето. Случката се разиграла в основното училище "Пейо Крачолов Яворов" в квартал "Боровец". Той е населен с едно от местните малцинства.

Колеги на ударената учителка споделят, че тя е видимо добре. Преподавателите признават, че това не е първият подобен случай. Миналата и по-миналата година също е имало такива инциденти. Според учителите те са характерни за по-темпераментните семейства.