Вътрешният министър Румяна Бъчварова похвали работата на МВР по линия на противодействие на контрабандата на цигари. Тя говори след среща с директорите на областните дирекции в Русе и Силистра и с началниците на районните управления.

Министърът в оставка поясни, че по отношение на борбата с контрабандата на цигари, няма друга държава в Европа, при която нивото й да е едва 8% - на база независимите проучвания на международните цигарени компании.

Арестуваха митничар за контрабанда на цигари за над 5 млн. лева
Обновена

Арестуваха митничар за контрабанда на цигари за над 5 млн. лева

Издирват мъж, съпричастен към схемата

Основна тема на срещата обаче беше обновлението на автопарка на МВР, удвоеният лимит за гориво, средствата за ремонт на патрулките и намирането на сътрудници по охрана.

С това, по думите на министъра, се дава възможност на служителите да "активизират работата по противодействие на битовата престъпност".

Ръководният състав на полицейските дирекции представиха плановете за прилагане на специализираната полицейска операция за битовата престъпност. Те представиха и анализите си от първата седмица от нейния старт.

Обсъдиха и разпределението на новите полицейски автомобили, които предстои да бъдат предоставени на дирекциите в най скоро време - 7 коли за Русе и 5 за Силистра.

"Завишаването на възможностите за патрулиране, както и подпомагането на дейността на дирекциите със сътрудници по охрана ще доведе до още по-видим резултат, както по линия на битовата престъпност, така и по отношение на дейността на Пътна полиция", категорична не Бъчварова.

По време на дискусиите се подчерта и важността на участието на местната власт и другите представени институции на местно ниво за ефективното противодействие на битовата престъпност.