Главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на вътрешните работи Младен Маринов са на работно посещение в Обединените арабски емирства (ОАЕ), съобщиха от прокуратурата.

Спешно се подготвя меморандум за сътрудничество между прокуратурите на двете страни, стана ясно от информацията.

Премиерът Бойко Борисов пристигна в ОАЕ

Премиерът Бойко Борисов пристигна в ОАЕ

Това е първата визита

По време на двустранните срещи бе постигнато съгласие за своевременен обмен на информация по конкретни разследвания на България и на ОАЕ. Споменато е за обмен на опит на експертно ниво по различни направления на дейност, се казва в информацията от прокуратурата.

Цацаров и Маринов са на работно посещение в Обединените арабски емирства по покана на главния прокурор на ОАЕ, д-р Хамад Сайф Бин Мусалам Ал Шамси. Целта на посещението е обсъждане на възможностите за задълбочаване на сътрудничеството по наказателноправни въпроси и противодействието на тероризма и престъпността.

ОАЕ отбелязва пред Борисов интереси в икономика и военна промишленост
Обновена

ОАЕ отбелязва пред Борисов интереси в икономика и военна промишленост

Едни обединени Балкани могат заедно да изнасят за ОАЕ

На българската делегация е показана системата за управление на наказателни дела на ОАЕ. Тя обединява информацията на полицията, различните прокурорски органи и наказателните съдилища в страната.

Обсъдени са общите и различните аспекти в структурата и дейността на прокуратурите на двете страни, като бе изразена обща готовност за развиване и задълбочаване на директните контакти и сътрудничеството по конкретни въпроси от взаимен интерес.

В рамките на посещението бе проведена и среща с Н. В. шейх Сайф Бин Зайед Ал Нахаян, заместник министър-председател и министър на вътрешните работи на ОАЕ.

Като общи приоритети на двете страни бяха посочени противодействието на тероризма и екстремизма, както и противодействието на престъпления, извършвани от гражданите на едната държава на територията на другата.

Няма оправдание за омразата и насилието в името на Бог, обяви Франциск в ОАЕ

Няма оправдание за омразата и насилието в името на Бог, обяви Франциск в ОАЕ

Римокатолическият водач призова за прекратяване на войните в Сирия и Йемен

Визитата на Цацаров и на Младенов съвпада с провеждащата се в Абу Даби международна конференция на всички световни религии с участието на папа Франциск.

"Общо е виждането, че различните религии не могат да бъдат оправдание за извършване на терористични дейности. Конференцията на религиозните водачи е пример за това как религиите и хората трябва да се обединят около постигането на мир, толерантност и спазване на общочовешките ценности", гласи съобщението от държавното обвинение.

Отправени бяха покани за ответни посещения в България на министъра на вътрешните работи и главния прокурор на ОАЕ.

Нинова обвини ГЕРБ, че със закони въвеждат диктатура

Нинова обвини ГЕРБ, че със закони въвеждат диктатура

БСП критикува готвените промени в Изборния кодекс