Делото срещу Златомир Иванов - Баретата и още 20 души продължава с разпит на свидетели. Пред СГС първи даде показания бивш охранител на Златомир Иванов.

Той каза, че е работил за него от 2005г. до февруари тази година. Бившият бодигард разказа, че Баретата се движел с един човек персонална охрана и един, който следи камерите, разположени в и около дома му.

Стана ясно още, че Баретата се движел с брониран „Шевролет".

На въпрос на прокуратурата защо се налага Златомир Иванов да има частна охрана, бившият бодигард посочи, че това е свързано с хазартния бизнес на Баретата.

Пред съда той разказа още, че не всеки е имал достъп до дома на Златомир Иванов, като си спомни, че Димитър Вучев - Демби е ходил два пъти на гости на Златомир Иванов. Първият път Демби е бил със Сашо Георгиев, а вторият е бил сам, но Баретата не го пуснал в дома си.

Показания пред съда дадоха и двама полицаи. Служителят от отдел „Наркотици" към СДВР разказа за акция на полицията през 2009г, когато е бил задържан друг обвиняем по делото - Васил Колев. Полицаят разказа, че операцията е започнала след подаден сигнал, а Колев е бил задържан на кръстовището на ул. „Пиротска" и бул. „Христо Ботев".

По време на ареста Колев не е оказал съпротива, но е изхвърлил пакетче с две хапчета амфетамин и е успял да погълне пакетче с още шест полиетиленови хапчета. Той бил заведен в болница, където стомахът му бил промит и дрогата - извадена.

Полицейски служител от 3 РПУ на МВР разказа за операция в „Красна Поляна" през 2009г., когато е бил наръган Георги Симеонов. Той нямаше много ясни спомени за някои от подробностите около инцидента и затова прокуратурата поиска прочитане на показанията му. Инцидентът е станал на бул. „Възкресение".