Повдигнаха обвинение на баща, изтезавал с години дъщеря си.

57-годишният мъж живеел в Мизия със семейството си и системно упражнявал психически и физически тормоз спрямо съпругата си, с която бил женен от 28 години.

В началото на 2015 г. пребил тогава 12-годишната си дъщеря с лопата, скъсал ученическия й бележник и го изгорил. След това заплашил, че ще я пребие. На следващия ден момичето разказало на училищния педагог за случилото се и бил подаден сигнал до отдел "Закрила на детето" в Оряхово.

Заради случилото се момичето и майка му били настанени в Кризисен център в София. След известно време обаче съпругата на насилника отново започнала да поддържа връзка с него. Двете с дъщеря й били временно преместени в друг кризисен център в Стара Загора, откъдето се върнали при мъжа въпреки оказаната закрила от държавните институции.

По това време обвиняемият вече живеел на квартира в София, намерил си работа като охранител и си купил пистолет. Една вечер той се напил и след скандал опрял оръжието в главата на дъщеря си. Момичето се уплашило и започнало да вика. Съсед чул виковете, нахлул в жилището и след като видял случващото се, сигнализирал в полицията.

През 2017 г. семейството се върнало да живее в Мизия в къща без нормални битови условия. Обвиняемият продължавал да се държи агресивно спрямо съпругата си и дъщеря си и злоупотребявал с алкохола.

Миналата година изгорил почти всички дрехи на дъщеря си, защото не одобрявал връзката й с момче. Когато момичето се върнало вкъщи, той я пребил с кожен колан и прът от рибарска въдица. Вбесен от опита на дъщеря си да се защити с нож, той също взел един и порязал лявата й ръка. Момичето било откарано в Спешния център в Оряхово, а по-късно било оперирано в болница във Враца. Благодарение на интервенцията била запазена функцията на лявата ръка на момичето.

Предстои съдът да насрочи дело срещу 57-годишния мъж.