При специализирана полицейска операция на служители от Направление "Криминална полиция" - СДП, вчера на паркинг на ул. "Цар Симеон" са заловени мъже и една жена, съобщават от МВР.

Служителите на реда засекли "Мерцедес", който спрял на паркинга около 13,30 часа. От колата излезли шофьорът, друг млад мъж и жена.

Когато тримата се отправили към кафене в съседния блок, били спрени от полицаите. При последвалото претърсване под предната дясна седалка на автомобила служителите на реда открили чанта с две найлонови топки прахообразно вещество.
Полевият тест реагирал на амфетамин. Дрогата е с тегло килограм и 7 грама.

Тримата задържани са семейство - бащата Т.С. е на 45 години, съпругата му Й.С. - на 40, а синът им В.С. - на 20. При последвалия обиск на тяхно жилище в с. Самораново криминалистите са открили различни по големина найлонови чували с бяло и бледожълто прахообразно вещество.

При лабораторното изследване веществата не са показали наличие на опиеви алкалоиди, но според експерти биха могли да се използват за смесване с опиумни вещества с цел по-голяма печалба. Работата по случая продължава.