До месец Окръжният съд в Благоевград трябва да се произнесе дали остава в сила забраната за Георги Трайков - баща на убитите деца в Сандански, да доближава до майка им, съощава БНТ.

Съдебното решение дойде след дело за домашно насилие по жалба на обвиняемата Кристина Дунчева, в която тя посочва, че е тормозена от мъжа си физически и психически, като тормозът продължил дълги години.

Днес Трайков за първи път влезе в съдебна зала. Той и адвокатът му са настояли да бъде отменено решението на съда в Сандански с мотив, че то е незаконосъобразно и необосновано.

Дунчева, която е единствената задържана за убийството на двете деца, вече втори месец е настанена в психиатрична клиника в Ловеч.

Майката от Сандански, убила двете си деца, спечели делото за домашно насилие

Майката от Сандански, убила двете си деца, спечели делото за домашно насилие

Бащата е осъден на 1000 лв. глоба

На 8 април тяще бъде разпитана в лечебното заведение във връзка с започнало досъдебно производство за закана за убийство.То се ръководи от Районната прокуратура, която се е самосезирала по жалба на жената от 5 октомври 2020 г.

Адвокатът й обясни, че в жалбата си тя е посочила, че бащата на децата й, с когото по това време живеела на съпружески начала, е отправял закани за убийство към нея и близките й.

Припомняме, на 19 ноември 2020 г. 32-годишната жена уби децата си - момиченце и момченце на 3 и 5 години, по особено жесток начин в Сандански.

По-късно стана ясно, че жената е направила самопризнания за случилото се.

Кметът на Сандански съобщи, че семейството е имало сериозно социални проблеми. От Държавната агенция за закрила на детето обаче отрекоха при тях да са постъпвали сигнали нито от бащата, нито от майката на двете убити деца.

В началото на февруари Окръжният съд в Благоевград изпрати обвиняемата в затворническа психиатрична болница в Ловеч за месец.

Още месец остава в психиатрия майката, убила двете си деца в Сандански

Още месец остава в психиатрия майката, убила двете си деца в Сандански

Трябвало допълнително време за извършване на обстойни изследвания на обвиняемата