От 23 февруари държавните съдебни изпълнители при Софийския районен съд /СРС/ и Служба „Архив", обслужваща гражданското производство, се местят в бившата сграда на Строителни войски сградата на бул."Цар Борис ІІІ"№ 54, съобщиха от СРС

До 4 март Трето гражданско отделение на Софийския районен съд трябва да се премести и да заработи на новото място - бул."Цар Борис ІІІ"№ 54. За това от 26 февруари  ще започне изнасянето на отделението, поради което след 12:00 ч. на 26.02.2015 г. няма да се извършват справки по делата в сградата на ул."Съборна"№ 9. Регистратурата на Трето гражданско отделение ще функционира нормално и съдебните заседания ще се провеждат редовно в сградата на ул."Съборна"№ 9.

Входът на сградата на бул."Цар Борис ІІІ"№ 54 временно ще бъде от към ул."Баба Илийца" /до парк Лагера/, поради извършваните към момента строителни работи в околното пространство около сградата.

"Преместването на Софийския районен съд в нова сграда е безпрецедентно като обем, поради което поставя много и различни трудно предвидими обстоятелства. Ето защо призоваваме гражданите и техните представители за разбиране при евентуално възникнали проблеми при функционирането на съда", пише в съобщение до медиите от СРС.

От съда се застраховат, че въпросите, свързани с организацията на движението и паркирането, са отговорност на Столична община, поради което всички въпроси свързани с това следва да бъдат отнасяни към общинската администрация.