34-годишният габровец В.М., който бе обявен за общодържавно издирване, се предаде в полицейското управление в Габрово, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Той е част от организира престъпна група, занимавала се с препродажба на крадени или взети на лизинг луксозни автомобили.

В хода на акция "Автоджамбазите", която се проведе в края на миналата седмица, бяха установени четиримата участници в групата.

Лидерът М.Н. на 33 г. и двама от нейните членове - И.Н. на 33 г. и Г.Т. на 32 г. бяха задържани, а четвъртият - В.М., успя да избяга.

На В.М. е наложена мярка за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 5000 лв.

Вчера окръжният съд в Габрово постанови "задържане под стража" за организатора на престъпната група.

Съдът счете, че има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Определението подлежи на обжалване пред Великотърновския апелативен съд.

Припомняме, в хода на операция "Автоджамбазите" бяха проверени над 15 автокъщи, борси и автосервизи, иззети бяха седем автомобила.

За част от тях бе установено, че са обект на престъпната схема, според която мъжете купували на лизинг или наемали под наем луксозни леки автомобили, които след определено време укривали и обявявали за откраднати, други пък са обект на кражба от страни от Европейския съюз.

Те също са с вторична регистрация в България след пренабиване на номерата и с фалшиви документи.