Заместник-председателят на общинския съвет на Бургас Бенчо Бенчев твърди, че съвсем случайно се е срещнал с Димитър Желязков, по прякор Митьо Очите.

Турция ни предаде 7 българи, задържани с Митьо Очите в Истанбул

Турция ни предаде 7 българи, задържани с Митьо Очите в Истанбул

Късно тази вечер, на пункта „Капитан Андреево“…

В ексклузивно интервю за кореспондента на БНР в Бургас Бенчев заяви, че се е срещнал с Желязков в хотел "Хаят" в Гърция и Желязков го помолил да го придружи до болница в Истанбул. "Помогнах на болен човек", обясни Бенчо Бенчев.

БСП отричат Бенчев да е правил дарения на партията

БСП отричат Бенчев да е правил дарения на партията

Социалистите нямали финансови взаимоотношения с Бенчев

"Не мисля, че съм виновен, защото в това, че съм се срещнал с Димитър Желязков не значи, че имам нещо общо с него. Това не значи, че и аз съм престъпник.

Хванаха бургаския общински съветник Бенчев с Митьо Очите в Истанбул

Хванаха бургаския общински съветник Бенчев с Митьо Очите в Истанбул

Делото срещу 5-та авери на Желязков ще е при закрити врата, за да не им се разгласяват интимните тайни

Стаите ги запази господин Несрин Узун. Запази ги на мое име, аз го помолих да ги запази. За Желязков бе една от стаите, тъй като го видях в хотела, че си търсеше стая, но това значи ли, че нещо съм направил? Той каза, че е болен и отива на преглед в Турция!

Освободиха от ареста Бенчев и депутата от ДПС без обвинения

Освободиха от ареста Бенчев и депутата от ДПС без обвинения

Те и другите четирима са освободени от ареста на бургаската полиция

Пътуваше за преглед. Аз случайно го видях на пътя и го взех! Абсолютно случайна среща. Това съм обяснил на следствените органи. Аз имах една среща в един хотел и тъкмо си тръгвах, някой ме извика по име, обърнах се и беше той. Попита ме къде тръгвам, викам му, тръгвам за Турция. Той ме попита, дали ще го взема в моята кола и ми показа торбичките си каза: "Ще ходя на преглед". Болен човек! Какво лошо има? Не мога да разбера!". Това обясни Бенчо Бенчев.

Съдът остави в ареста петимата от групата на Митьо Очите

Съдът остави в ареста петимата от групата на Митьо Очите

Разследването съдържа 34 тома с доказателства...

Той изрази готовност да подаде оставка като заместник-председател на Общинския съвет в Бургас, но не и като съветник.

С неудобните хора Бенчев твърди, че е далечен познат. И отрича да е бил в един хотел, в една стая с Димитър Желязков.

"Това не е вярно и повече няма да коментирам. Няма такова нещо. Нито имам двойно счетоводство", заяви Бенчев.

Разследващите обаче разглеждат намерените тефтери като възможно доказателство за укриване на данъци. Бенчев все още не е обвинен. Не е обвинен и като част от групата за рекет на Димитър Желязков- Митьо Очите. Без обвинение е и бившият депутат от ДПС Несрин Узун.

Другият освободен - Несрин Узун, също в телефонен разговор, разказа своята версия, че всичко било преувеличено.

По неофициална информация на "Нова телевизия" полицията снощи е задържала още един от обявените за общодържавно издирване. Все още няма официална информация кой и къде е задържан.

"Г-н Несрин Узун е направил резервациите за стаите в турския хотел, а трите стаи, в които са били настанени лицата, са на имената на Бенчо Бенчев и Йовчо Домусчиев. Няма регистрация на името на г-н Желязков, но той е бил установен в тяхна стая, което за нас е достатъчно доказателство, че са целели неговото укриване. С микробус, собственост на фирма на Бенчо Бенчев, е транспортирано лицето от Гърция към Турция", заяви Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

Бенчев е съсобственик във фирма "Аркус", свързана с Димитър Желязков - Очите.

"Когато сме формирали листата, е правено предложение и за неговото име, той не е декларирал притежанието на това търговско дружество "Аркус". Вероятно той е придобил дружеството след 2015 година", коментира Евгений Мосинов, зам.-председател на групата на общинските съветници на БСП.

Охранителната фирма тръгва от София и е свързана в миналото с друг знаков герой на Прехода- Златомир Иванов-Баретата. Съдружник на Бенчев в "Аркус" е бащата на зам.-шефа на затвора в Бургас.

"А дали Митьо Очите, с популярния прякор, е служител на това дружество, ние няма как да знаем, по разбираеми причини. Когато имаме възможност, ще изискаме и обяснения от г-н Бенчев", заяви още Мосинов.