Бетина Жотева осъди червеният депутат Александър Симов за клевета, обида, уронване на престижа и доброто й име.

"Преди година, за дълго време бях подложена на невероятен натиск и тормоз, добре организиран, политически оцветен, който престана да има нещо общо със свободата на словото, а целеше намеса и промяна на Съвета, в който работя", споделя тя в профила си в социалната мрежа.

Член на СЕМ и журналист с взаимни обвинения

Член на СЕМ и журналист с взаимни обвинения

Съюза на европейските журналисти в България поискаха оставката на Бетина Жотева

"Бях вкарана в интрига и си изпуснах нервите. Извиних се. Но явно не това беше целта, защото последва неописуем публичен линч", разказва още Жотева.

По думите й: "флагманът на публичното й опозоряване, адептът на независимата и свободна журналистика, смелото перо на демократичната преса и голямата уста на БСП", Александър Симов дал всичко от себе си.

Според съдебното решение депутатът е целял привличане на вниманието на аудиторията чрез опозоряване личността на ищеца, предизвикване на скандал. Той също така не е спазил и предвидените в Правилника за дейността на народното събрание норми на етично парламентарно поведение.

"Бих добавила, че е недопустимо да се използва най-високата трибуна в държавата за лична вендета. Недопустимо е човек да забравя откъде е тръгнал. Недопустимо е да си губим човешкия образ от власт, омраза или партийни поръчки", споделя Бетина Жотева.

Симов трябва да заплати 7 000 лева.