Не мога да си представя, че мога да поискам наказание по случая със сключеното споразумение със задържания по операция "Килърите" Методи Иванов.

Това заяви главният прокурор Борис Велчев преди началото на днешното заседание на ВСС, цитиран от БиТиВи.

Припомняме, след полицейската акция срещу т.нар. група на "Килърите" министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов изяви недоумение, че преди време задържаният Методи Иванов е осъден на "пробация" за незаконно притежание на оръжие.

В съдебната зала при разглеждането на искането за налагане на мерки за неотклонение на арестуваните, стана ясно, че присъдата срещу Методиев е след споразумение с прокурора по делото.

Велчев заяви, че след направена проверка станало ясно, че въпросният магистрат от година и половина не работи в прокуратурата.

Премиерът Бойко Борисов вчера призова чрез медиите Борис Велчев да извика прокурора, сключил споразумение с Иванов и да го попита защо го е направил и съответно да го отстрани, ако трябва.

За случая с прокурора от Бяла Слатина, за когото беше изнесена информация в медиите, че е набил учителка от града, Борис Велчев каза, че ако тази информация се потвърди, няма да има никакво колебание да поиска уволнението му.

Без никакво съмнение ще предприемем най-строгите дисциплинарни мерки, добави главният прокурор.