Четири дни безплатни консултации за безплодие и прилагане на нови репродуктивни методи ще дават лекарите от Специализирана болница за активно лечение по акушерство и гинекология „Селена".

Те ще са от 22 до 25 октомври с акушер-гинеколозите д-р Снежана Топалова и д-р Здравко Минев и се организират в рамките на изложението „Медикус, Денто, Галения", което се открива в Палата №11 на Международен панаир - Пловдив, съобщава zdrave.net.

По време на форума специалистите на болницата ще представят най-новите методи за лечение на стерилитета, както и резултатите от прилаганите ин витро процедури, генетична диагностика и пренатални изследвания.

Наскоро Специализираната болница за активно лечение по акушерство и гинекология в Пловдив инвестира 500 хил. евро в модерна и отговоряща на световните стандарти IVF лаборатория, което й осигурява над 50% успеваемост при ин витро процедурите.

Преди въвеждането на новата технология успешните опити са били между 18 и 27%, каквато е и средната успеваемост за Европа, коментираха от „Селена".