Делото за смъртта на Ангел Димитров-Чората продължава на 21 юли, реши днес Военноапелативният съд. Тогава ще започнат пледоариите на страните по процеса.

Димитров почина на 10 ноември 2005 г. при акция "Респект" в Благоевград. За смъртта му са обвинени петима служители на реда.

Пред съда днес показания дадоха част от експертите, които са работили по установяването на причините за смъртта на Ангел Димитров, предаде БНР.

Пред журналисти Станка Юрукова от екипа на експертите заяви, че никой не знае къде са част от изчезналите материали, от които са правени заключения за смъртта на Чората.

Без тези проби, по думите й, не може да се прави заключение за това как е настъпила смъртта, допълни още тя.

Липсват данните от хистологични изследвания, или такива въобще не са били прилагани по изготвената първа експертиза.

Припомняме, Ангел Димитров почина на 10 ноември 2005 г. в центъра на Благоевград при задържането му от полицаи в рамките на специализираната операция "Респект". За смъртта му са обвинени петима служители на реда.

През март тази година съдът прие петорната експертиза по делото за убийството на Чората.

Припомняме, обжалваната присъда от общо 82 години затвор за петимата бе произнесена изключително въз основа на предишната експертиза, според която смъртта на Чората е предизвикана от побой.

Авторът на тази експертиза, проф. Раданов, бе открит обесен на детската площадка пред дома му в София през октомври миналата година.
Следствието обаче бе категорично, че известният патолог се е самоубил.