Полицейски служители на РУ-Котел са задължали 30-годишен мъж за нападение над медицински екип в село Тича. Сигналът е получен в 4 и 55 часа на 16-ти април от телефон 112.

На място са изпратен полицейски екип, който е задържал 30-годишния К.И. от село Тича. Той е нападнал и ударил лекар от екипа на ЦСМП- Котел. Задържан е за 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство, съобщават от Полицията

"Получихме сигнал за припаднала жена. По време на прегледа попитах защо не е потърсила медицинска помощ още през деня. Тогава започнаха да ме снимат с телефоните и да ме гонят от дома. Дори не успях да приключа прегледа", разказа по Нова ТВ д-р Елена Милева, която е пострадала при нападението.

На излизане от дома на пациентката тя е ударена с юмрук в главата. "Блъснаха ме и започнаха да ме обиждат", споделя тя.

След прегледа в дома на пациентката лекарката установила, че няма нужда жената да бъде откарвана с линейката в болницата. След тази констатация синът на жената я блъснал и лекарката паднала. На мястото е изпратен полицейски екип, който арестувал нападателя.

От ежедневно унижение от пациенти се оплакват протестиращи медици в Пазарджик

От ежедневно унижение от пациенти се оплакват протестиращи медици в Пазарджик

Искат много строги санкции за посегателства над лекари

Румен Гигов, зам.-началник на РУ - Котел коментира, "той си призна, че е бил агресивен, но след това отрече да е удрял лекарката. Задържан е за 24 часа".

Д-р Милева не е решила какво ще прави и дали ще подаде иска срещу нападателя, не си извадила и медицинско свидетелство. "Чувствам се обидена и унизена. Това е първия случай, в който съм нападната", допълва тя.