Сигнал за простреляна жена е получен в шуменската полиция в 5:10 ч. тази сутрин, съобщи БНР. Жената е приета в шуменската болница, не е сериозно пострадала, заявиха от Областната дирекция на МВР.

Пострадалата е отивала за работа, когато е ранена с изстрел от бившия си съпруг. По първоначална информация раната й и е в областта на ухото.

От хирургията в МБАЛ - Шумен увериха, че няма опасност за живота й и че е била приета от тях.

Задържан е мъжът, който стрелял с оръжие. Изясняват се причините за инцидента.

Малко по-късно Шуменската окръжна прокуратура информираха, че има досъдебно производство за опит за убийство при домашно насилие. Две сачми са попаднали в главата на 26-годишната Нурсел, но няма опасност за живота й.

От държавното обвинение съобщават, че 30-годишният Нелгин направил опит да убие бившата си съпруга в околностите на Шумен. Изяснява се видът на оръжието, с което е бил извършен опитът за убийство на 26-годишната Нурсел.

Жената била в автомобила на свой колега, с когото работели в завод "Алкомет" в Шумен. Те често пътували за работа заедно, тъй като живеели наблизо и били семейни приятели. 30-годишният Нелгин започнал да ги преследва и принудил колегата на бившата си жена да спре. Извадил оръжие и стрелял по нея. След това направил обратен завой, произвел още един изстрел и избягал от местопроизшествието. Открит е от полицията в Разград, където е задържан за 24 часа.

Нелгин преследвал често бившата си съпруга. Ден преди инцидента тя подала втора жалба за домашно насилие срещу него. Разследването продължава.