Тримата „охранителни” на Ивайло Борисов – Ториното, които се намират в ареста са готови да признаят вината си и да сключат споразумение с прокуратурата.

Това заяви адвокатът им Мариана Тодорова в интервю за БиТиВи. Именно защитникът на биячите заяви тази им готовност, което означава, че в момента се очаква решението на прокуратурата.

Припомняме, Христо Христов, Мартин Марков, Георги Близнаков и Александър Гечев бяха задържани за побоя на Околовръстното шосе в София. Съдът ги остави в ареста с аргумент, че били много опасни. Четвъртият – Марков бе освободен, тъй като не е участвал в побоя.

На въпрос дали тримата чувстват вина, Тодорова коментира, че това е нормално чувство в тази ситуация, като и тримата изказват съжаление, че не са устояли на провокацията. Насилието обаче е ежедневно, допълни Марияна Тодорова.

Тя отказа да коментира изнесеното малко по-рано в ефира на телевизията, че тримата са назначени на граждански договори от една дата, за изпитателен срок и с възнаграждение от 210 лв.

Мариана Тодорова заяви, че тя е наказателен адвокат, а коментар за трудовите договори може да даде граждански или търговски адвокат. Адвокатът отказа и да коментира въпроса как очаква тези момчета да й платят хонорара.

Според Мариана Тодорова в момента държавата демонстрира сила и проверките срещу клиента й Ивайло Борисов са показна демонстрация. Адвокатът посочи, че проверката в дома на Борисов с отряда за задържане е преминала гладко и без проблеми, тъй като служителите на реда са изпълнявали своите задължения стриктно, но някой все пак ги е изпратил там без много нужда.

Мнението на Тодорова е, че ежедневните проверки на обикновените полицаи ще доведат до много по-добър резултат, отколкото показни акции на въоръжени служители на реда един път месечно.

Отново пред камерата на БиТиВи Ивайло Борисов заяви, че срещу него се провежда целенасочена акция. „Ясно е за всички, че има разпореждане за непрекъснати проверки срещу мен и мои фирми”, заяви Ториното, според когото това е тормоз.

Той беше категоричен, че нищо няма да се намери след проверките.

Ивайло Борисов каза, че хората, които ходят постоянно с него, не са охранители, а обикновени шофьори и имали граждански договори. Работели почасово и получавали по 210 лева. Радиостанциите, които ползва и за които имал издаден лиценз, ги използвал за лични нужди, когато общувал с булдозериста на площадката за депониране – под такава регистрация е бизнесът на Ивайло Борисов.

Ивайло Борисов попита дали е нормално тежковъоръжени барети да присъстват при нормална проверка на данъчните.

В петък при проверката на фирми в Горубляне, в които Ториното е съдружник, са проверени всички работещи.