Благоевградската окръжна прокуратура протестира присъдата на данъчен служител, обвинен за вземане на подкуп, съобщиха от прокуратурата. Мотивът на прокуратурата срещу присъдата на първоинстанционния съд е, че тя е несправедлива, с оглед вида на наложеното от съда наказание.

В понеделник, 11 юни 2018 г. Благоевградската прокуратура е наложила условна присъда на Г.Ц. две години "лишаване от свобода" с тригодишен изпитателен срок, глоба от 2000 лева. Забранено му е да заема контролна дейност в държавни или общински органи за срок от две години.

От 500 до 5000 лв. прибирали данъчните в София, понякога и вещи

От 500 до 5000 лв. прибирали данъчните в София, понякога и вещи

Обвиняват 11 души

Данъчният Г.Ц. е привлечен към наказателна отговорност след като в чантата му са открити 1000 лева. Според прокуратурата, тези пари са му предадени като подкуп.

Досъдебното производство срещу данъчния служител е приключило за малко повече от месец. На 31 март 2017 г. Благоевградската окръжна прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителния акт.

Подсъдимият Ц. е бил главен инспектор по приходи в ТД на НАП-София, отдел "Оперативни проверки".

Между 22 и 28 февруари 2017 г. на различни места в Разлог, той поискал и приел подкуп, за да не състави акт за установяване на административно нарушение.

Искат постоянен арест за корумпираните данъчни

Искат постоянен арест за корумпираните данъчни

Групата действа от октомври 2017 година, а всичките й членове имат трайни престъпни наклонности

При проверка на хранителен магазин, стопанисван от ЕТ "Б. - Г.Б.", и констатирана разлика в касата на търговския обект в размер на 41.81 лв., той поискал подкуп в размер на 1500 лв.

Няколко дни по-късно, в изнесено работно място на Териториална дирекция на НАП-София, обвиняемият Ц. приел от представител на ЕТ плик със сумата от 1000 лв., за да не състави акт.