Старозагорският бизнесмен Венцислав Драганов, станал скандално известен с луксозния ремонт на социалния комплекс в града на липите, ще съди за клевета кореспондентката на БНР в Стара Загора Венелина Попова, информира kafene.net

Гражданският иск е за 20 хил. лв и е заведен преди прокуратурата да обвини социалния министър и свързани с нея лица за "златния ремонт", обяви защитникът на журналистката Александър Желязков.

В свой коментар на 4 септември Попова е споменала, че Драганов е бил викан и разпитван във връзка с въпросния ремонт.

Адвокат Желязков нарече заведеното от Драганов дело очевидна форма на наглост.

Както обяви прокуратурата, обръч от фирми свързани с бизнесмена, са извършили ремонта на бившата работническа поликлиника без обществена поръчка.

Оказа се, че той е струвал на данъкоплатеца над 2 300 лв. кв. метър. Според показанията на свидетел Драганов периодически е изпращал на своята благодетелка Емилия Масларова тлъсти пачки.

Запознати с разследването не изключват след социалния министър обвинение да бъде повдигнато и срещу самия Драганов.

Старозагорци припомнят, че той дълго време бе само управител на любимия на министър Масларова СПА-комплекс Армира в курорта Старозагорски минерални бани.

Миналата година бизнесменът изведнъж е станал негов собственик. Самият Драганов никога не е крил, че е близък със семейство Масларови. Със съпруга й Антон още от времето на ДС, а с Емилия Масларова от по-ново време.