Стари бойни гранати, димки и други взривни материали са намерени в една от старите сгради на Александровска болница. Сигналът в полицията е постъпил в 9.44 часа, съобщиха за News.bg от Столичната дирекция на МВР (СДВР).

На място веднага са били изпратени полицаи, които са отцепили района.

Изпратен е и екип на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ). От полицията уточниха, че антитерористите проверят дали намерените боеприпаси са опасни.

БНР допълва, че пациентите и лекарите са изведени от сградата. 

Отцепена бе Клиниката по алергология и част от двора на Александровска болница. Близо 2 часа бяха нужни на органите на реда да изнесат взривните вещества и да ги отнесат за обезвреждане. Операцията приключи около 12.00 часа.

Пациентите от отцепената клиника са били пренасочени към Клиниката по гастроентерология. След приключване на операцията униформените са позволили на лекарите и пациентите да се върнат в клиниката.

Взривните вещества са открити на тавана в бивш кабинет по обучение по гражданска защита. Те са останали до ново време.

По-късно от болницата съобщиха, че около 9.00 часа сутринта персоналът на Клиниката по алергология е чул шум в подпокривното пространство. Служители на отдел "Контрол, охрана и сигурност" в лечебното заведение са направили проверка и са открили боеприпаси на тавана на сградата.

Ръководството на болницата е сезирано и съгласно установения план за защита при бедствия, аварии, катастрофи и тероризъм е подаден сигнал на тел.112.