Ежедневно се събира информация за състоянието на лечебната мрежа. Разглеждат се внимателно всички конкретни проблеми с отоплението на болничните заведения, възникнали вследствие спирането на природен газ за България .
Това уверяват от Министерство на здравеопазването отговаря Съветът по сигурност и управление при кризи
По заповед на министър Евгений Желев се поддържа оперативна връзка с Регионалните центрове по здравеопазване и болниците в страната.
Съвместно с Националния медицински координационен център се обработва постъпилата информация и за всеки отделен случай се взима нужното решение.


В момента болниците работят нормално, а повечето от лечебните заведения имат възможности за алтернативно гориво.
Разчита се на дизелово гориво, газьол, нафта, електрически уреди и климатици.
В условията на тежката ситуация, в която са поставени болниците, се предприемат всички мерки за осигуряване на необходимите условия за лечение на пациентите, уверяват още от министреството.

С писмо на министъра на здравеопазването д-р Евгений Желев е разпоредено на директорите на лечебните заведения за болнична помощ да осигурят достатъчни количества алтернативно гориво.


Министър Евгений Желев следи непрекъснато развитието на ситуацията в лечебната мрежа в страната. Днес той посети болниците „Майчин дом", „Александровска" и „Пирогов", за да се запознае на място с техните проблеми.